Om bogen

Kun én mand har fået lov til at dykke i Damhussøen i Vanløse i udkanten af København. Det er undervandsfotograf Lars Hestbæk, og han har dykket over 200 gange i den lave, algegrønne bysø.

Her har han ligget, igen og igen, fuldstændig stille for at fotografere et eller andet sødyr. Så stille at flere forbipasserende ringede til 112 og fortalte, at de havde fundet et lig. Derfor er Lars tre gange blevet anråbt af politiet fra bredden af Damhussøen.

Siden da har han hoppet i dusinvis af jyske søer, fynske bælter, københavnske kanaler, sjællandske dambrug og færgelejer, glemte branddamme og langs landets kyster for at fotografere livet i vores vande, som det ikke er fotograferet før.

Har du eksempelvis nogensinde set et nærbillede af en 3-pigget hundestejle i fuld fart? Nej? Det er ikke din skyld. Ingen har nogensinde set et nærbillede af en 3-pigget hundestejle i fuld fart før.

Det kan du i bogen ”Vande”, som viser dig den finurlige skønhed under vandet og fortæller dig alt det, du ikke kan google om de danske vande.

Formålet med bogen er simpelt: Vi vil gerne have dig til at stikke hovedet ned i alt det vand, du kommer forbi. Stik hovedet i tønden med regnvand, stik hovedet i åen, stik hovedet i havet og hop i havnen.

Der er helt stille dernede.

Bogen er udgivet med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Med særligt tak til Fjord & Bælt og ikke mindst Jesper Kikkenborg og hans uforlignelige torsk, multer og hornfisk